top of page

OM OSS

Gjesdal Møbel har en spennende historie med produksjon av møbler siden 1947 og i 2013 ble starten på å utvikle helt ny praktiske badeseksjoner. Royal som modellen heter, har mange gode løsninger og blitt en unik badeseksjon på maskedet. Royal X med sminkeskuff og sideskuff samt 3D speilskapet gleder mange på badet.

Selv om vi er en liten bedrift, leverer vi seksjoner over hele landet. Det er en stor glede å høre den posetive tilbakemeldingen fra kundene.

Oppstart 1947    

Gjesdal Møbelfabrikk ble startet i 1947 av Arne Rødberg, Sven A. Aase, Tore Skjæveland, Øystein Skjæveland og Trygve Skjæveland i Ålgård. Produksjonen var småmøbler som sofabord, bokreoler, radiobord og lignende. Etter 7 års drift, kjøpte de tomt som lå i Ålgård-myrå, og i 1954 ble det satt opp nytt bygg på 600 m2 og en moderne møbelfabrikk stod klar til bruk.
     Produksjonen ble senere lagt om til innredninger av møbler i butikker og skoler. Det ble i den tiden begynt å bruke plastfolie på sponplater og i 1964 kom ideen om å lage baderomsmøbler. Det sies at Gjesdal Møbelfabrikk AS var den første baderomsmøbel-produsenten i Europa. I 1964 ble bygg 2 og i 1974 ble bygg 3 reist. Det var i denne perioden opptil 36 medarbeidere og en av de største møbelfabrikkene i Rogaland. Kvinnene har alltid vært godt representert i arbeidstokken.
     I 1982 ble alle aksjene kjøpte av Johannes Foss i Foss Fabrikker AS (Foss Bad) og Gjesdal Møbelfabrikk AS ble mer en underleverandør til Foss Bad sine produkter. Gjesdal Møbelfabrikk AS ble spesialisert med produksjon på folierte fronter og har en kapasitet på ca. 1000 folierte fronter pr døgn.
     I 2012 valgte familien Foss å selge Gjesdal Møbelfabrikk AS og naboen Kenneth Helland kjøpte fabrikken som ble overtatt 1. januar 2013. Gjesdal Møbel AS ble det nye navnet og vil føre videre møbelproduksjonen i sammen lagånd som den ble skapt i. Bedriften er over 65 år og den 2. eldste i Gjesdal kommune. Måtte det bli i mange år til!

 

Trykk deg inn på vår Facebook side for å se mer!

bottom of page