top of page

OM OSS
Gjesdal Møbel har en spennende historie med produksjon av møbler siden 1947 og i 2013 ble starten på å utvikle helt ny praktiske badeseksjoner. Royal som modellen heter, har mange gode løsninger og blitt en unik badeseksjon på markedet. Royal X med sminkeskuff og sideskuff samt 3D speilskapet gleder mange på badet.
Det er en stor glede å høre den positive tilbakemeldingen fra kundene.

Oppstart 1947    
Gjesdal Møbelfabrikk ble startet i 1947 av Arne Rødberg, Sven A. Aase, Tore Skjæveland, Øystein Skjæveland og Trygve Skjæveland i Ålgård. Produksjonen var småmøbler som sofabord, bokreoler, radiobord og lignende. Etter 7 års drift, kjøpte de tomt som lå i Ålgård-myrå, og i 1954 ble det satt opp nytt bygg på 600 m2 og en moderne møbelfabrikk stod klar til bruk.
    Produksjonen ble senere lagt om til innredninger av møbler i butikker og skoler. Det ble i den tiden begynt å bruke plastfolie på sponplater og i 1964 kom ideen om å lage baderomsmøbler. Det sies at Gjesdal Møbelfabrikk AS var den første baderomsmøbel-produsenten i Europa. I 1964 ble bygg 2 og i 1974 ble bygg 3 reist. Det var i denne perioden opptil 36 medarbeidere og en av de største møbelfabrikkene i Rogaland. Kvinnene har alltid vært godt representert i arbeidstokken.
    I 1982 ble
Gjesdal Møbelfabrikk AS kjøpt av Foss Fabrikker AS og ble mer en underleverandør til Foss Bad.
    I 2012 valgte familien Foss å selge Gjesdal Møbelfabrikk AS og Kenneth Helland kjøpte fabrikken og ble til Gjesdal Møbel AS. 
I 2022 valgte bedriften å redusere produksjonen og har nå mindre aktivitet. Bedriften er over 75 år og den 2. eldste i Gjesdal kommune.

 

bottom of page